HI 98169 Professzionális pH-mérő a bor és a must vizsgálatához
  • HI 98169 Professzionális pH-mérő a bor és a must vizsgálatához

HI 98169 Professzionális borászati pH mérő bor és a must vizsgálatához

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. A HI 98169 pH mérő ideális választás mind a must, mind a bor vizsgálatához, mivel a pH mérőműszer könnyen kezelhető és egy speciálisan a vizsgálatához alkalmas pH elektróddal szereltük fel.

INFORMÁCIÓ-, AJÁNLATKÉRÉS
HI 98169 Professzionális borászati pH mérő bor és a must vizsgálatáhozHI 98169 Professzionális borászati pH mérő bor és a must vizsgálatához

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • HI 98169 Professzionális pH-mérő a bor és a must vizsgálatához

A pH mérő fontosabb jellemzői:

Kombinált, borászati pH elektród
Széles pH mérési tartomány 0,000 és 12,000 pH között*
±0,002 pH pontosság
Öt pontos kalibrálás (7 standard érték vagy 5 egyedi pH-érték alapján)
Automatikus hőmérséklet-kompenzálás (-5,0 és 60,0 °C között)* - * a pH elektród által limitálva
mV mérési tartomány ±2000 mV-ig, ±0,2 mV-os pontossággal
Cseppálló IP67 besorolású borítás

Komplett csomag tartalma:A pH érték jelentősége a bor készítés során

A műszer tartozékai: a mérőműszer, a FC10483 pH elektród, HI7004M 4,01 pH értékű kalibráló oldat (230 ml), HI7007M 7,01 pH értékű kalibráló oldat (230 ml), 2 db tasakos borászati elektród tisztító oldat, 2 db 100 ml-es kalibráló edény, mikro USB kábel, HI92000 számítógépes szoftver, 4 db AA elem, magyar nyelvű használati útmutató, hordtáska

A pH érték jelentősége a bor készítés során:

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. Alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.

A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van.

Műszaki adatok

Mérési tartomány

pH-érték: 0,0 és 12,0 pH között; 0,00 és 12,00 pH között, 0,000 és 12,000 pH között

pH-mV: ±2000 mV

Hőmérséklet: -5,0 és 60,0 °C

Pontosság

pH-érték: ±0,1 pH; ±0,01 pH; ±0,002 pH

pH-mV: ±0,2 mV

Hőmérséklet: ±0,4 °C

Kalibrálás

Automatikus, ötpontos

Hőmérséklet-kompenzálás

Automatikus vagy manuális -5,0 és 60,0 °C között

Adatrögzítés

200 mérés adatai menthetők el

Adatátvitel

USB

Környezet

0 és 50 °C között, legfeljebb 100% relatív páratartalom

Áramellátás

4 darab 1,5 V AA elem (megközelítőleg 200 óra folyamatos használatra elegendő)

Megadott referenciák

Letöltés

Ez még talán érdekelhet