HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő
  • HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő

HI 99111 Hordozható borászati pH mérő

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. A HI 99111 pH mérő ideális választás mind a must, mind a bor vizsgálatához, mivel a pH mérőműszer könnyen kezelhető és egy speciálisan a must és a bor vizsgálatához alkalmas pH elektróddal szereltük fel. A műszer alkalmas mind a fehér, rosé és vörös bor vizsgálatához.

INFORMÁCIÓ-, AJÁNLATKÉRÉS
HI 99111 Hordozható borászati pH mérőHI 99111 Hordozható borászati pH mérő

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • HI 99111 Hordozható borászati pH-mérő

A pH mérő fontosabb jellemzői:

Kombinált, borászati pH elektród
Széles pH mérési tartomány 0,00 és 12,00 pH között*
±0,02 pH pontosság
Egy vagy kétpontos kalibrálás (három választható érték alapján 4,01; 7,01; 10,01 pH)
Automatikus hőmérséklet-kompenzálás (-5,0 és 60,0 °C között)*
pH-mV mérési tartomány ±825 mV-ig, ±1 mV-os pontossággal
Cseppálló IP67 besorolású borítás
A pH elektród kondícióját jelző indikátor
Automatikus kikapcsolás (választható: 8 vagy 60 perc után vagy a funkció kikapcsolása)

A pH érték jelentősége a bor készítés során:

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. Alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.

A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van.

Műszaki adatok

Mérési tartomány

pH‐érték: 0,00 és 12,00 pH között;

pH-mV: ±825 mV;

Hőmérséklet: 0,0 és 60,0 °C között

Pontosság

pH‐érték: ±0,02 pH;

pH-mV: ±1 mV;

Hőmérséklet: ±0,5 °C

Kalibrálás

Automatikus, egy‐ vagy kétpontos

Hőmérséklet-kompenzálás

Automatikus vagy manuális 0,0 és 60,0 °C között

Környezet

0 és 50 °C között, legfeljebb 100% relatív páratartalom

Áramellátás

3 darab 1,5 V AA elem (megközelítőleg 1200 óra folyamatos használatra elegendő)

Csomag tartalma

FC10483 pH‐elektród, puffer oldatok (4 és 7 pH), tisztítóoldat az elektród tisztításához (2 db tasak), elemek, hordtáska és használati utasítás

Megadott referenciák

Letöltés

Ez még talán érdekelhet