HI 981033 Borászati pH teszter
  • HI 981033 Borászati pH teszter

HI 981033 Borászati pH teszter

A HI 981033 pH mérő teszter speciálisan a borászati mérésekhez készült pH mérő. A műszer a must és bor vizsgálatához készült pH elektróddal van felszerelve, amely kialakítása miatt ideálisan használható a borkészítés teljes folyamata alatt a must és a kész bor pH értékének ellenőrzésére is.

INFORMÁCIÓ-, AJÁNLATKÉRÉS
HI 981033 Borászati pH teszterHI 981033 Borászati pH teszter

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • HI 981033 Borászati pH teszter

A pH mérő előnyei:

Nyitott átvezető eltömődés elleni védelemmel (CPS technológia).
Újratölthető pH elektród a hosszabb élettartam érdekében.
A pH mérő automatikus egy- vagy kétpontos kalibrálása lehetséges (a kalibrálási pont értéke 3,00 pH és 7,01 pH lehetnek).
Automatikus hőmérséklet-kompenzálás a beépített hőmérséklet érzékelőnek köszönhetően.
A pH-érték megjelenítése két tizedesjegyig.
A mérési stabilitást jelző ikon.
Alacsony elem töltésre figyelmeztető funkció.
Automatikus kikapcsolási funkció (választható módok: kikapcsolva, automatikus kikapcsolás 8 vagy 60 perc elteltével)


A pH érték jelentősége a bor készítés során:

A borban mérhető pH-érték azért fontos, mert alapvetően befolyásolja a bor minőségét. Többek között tőle függ a bor íze, színe, oxidációja és kémiai stabilitása. Minél magasabb a pH-érték, annál alacsonyabb a savtartalom. Alakulásának fontos tényezői az almasav és borkősav mennyiségi aránya, a káliumtartalom és az összes savtartalom.

A pH-érték a borfajtától függően is eltérő lehet. A magasabb pH-értékű borok hamarabb romlanak meg, mivel kémiailag kevésbé stabilak, és nagyobb eséllyel szaporodnak el bennük a baktériumok is. Az alacsonyabb pH-értékű borok hosszabb ideig őrzik meg frissességüket, színüket és ízüket. Az ideális pH-értékre a megfelelő fermentáció és fehérjestabilitás érdekében is szükség van.

Műszaki adatok

Mérési tartomány

0,00 és 14,00 pH között

Pontosság

±0,05 pH @ 25 °C

Kalibrálás

Automatikus, egy‐ vagy kétpontos

Hőmérséklet-kompenzálás

Automatikus

Környezet

0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom

Áramellátás

CR2032 Li-ion elem (kb. 1000 óra folyamatos használatra elegendő), automatikus kikapcsolás használaton kívül 8 vagy 60 perc után, illetve a funkció kikapcsolható

Csomag tartalma

3,00 pH kalibráló oldat (2 db tasak), 7,01 pH kalibráló oldat (2 db tasak), borászati tisztítóoldatok, tárolóoldat, elektród-feltöltőoldat, pipetta és használati utasítás

Megadott referenciák

Letöltés

Ez még talán érdekelhet