LG10.0 félüzemi liofilizáló, liofilező, fagyasztva szárító, kb. 130 kg alapanyag liofilizálásához
LG10.0 félüzemi liofilizáló, liofilező, fagyasztva szárító, kb. 130 kg alapanyag liofilizálásához
Mi is a fagyasztva szárítás?
A liofilezés, más néven liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés. Az eljárás során először megfagyasztják a víztelenítendő anyagot, majd vákuumot idéznek elő (csökkentik a nyomást), így szakítják ki a vízmolekulákat a jégkristályból. A vízmolekulák eltávolítása hővesztéssel jár, ezért hőt közölnek a rendszerrel. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál, melyet egy kondenzeren kötünk meg, mely utána könnyen eltávolíthataó a rendzerből. ÓRIÁSI előnye más technológiákkal szemben, hogy a szárított anyag beltartalma szinte sértetlen marad, tehát aaz összes hatóanyagot, vitamint és tápanyagot megőrzi, mivel a szárítás minimális hőmérsékleten történik.
LG10.0előnyei és jellemzői:
A fűtőlapok hatékonysága. A fűtőlemezek anyaga eloxált alumíniumból készült, az egységes polcfelületi hőeloszlás fenntartása miatt.
Alternáló gőzcsapda. A kettős gőzcsapda a fűtőlapok alatt található a szárító kamrában. Az 1. csapda kondenzálja a vízgőzt majd miután megtelt, a 2. csapda elkezdi a kondenzálást, miközben az 1. csapda olvasztja magáról a jeget, majd ha a 2. csapda megtelt, az első kezd el újra kondenzálni.
Automatikus vezérlőrendszer. A fejlett intelligens vezérlőrendszer hosszú ideig tartja stabilan és megbízhatóan a rendszert. Továbbá egyszerű kezelhetőség sokkal könnyebben kezelhető.
Műszaki specifikáció:
Anyaga: Rozsdamentes acél
Mérete: 4,0 m x 2,1 m x 2,2 m
Súlya: 3000 kg
Fűtési terület: 10 m2
Csapda kapacitása: >130 kg / ciklus
Fűtés típusa: Elektromos vagy gőzzel
Fűtési mód: Kétoldali
Vákuum tartomány (Pa): 20 - 133
Végvákuum elérési idő: 20 perc
Szükséges hűtési rendszer (t0=-40℃,tk=-35℃) (Kw): 18
Gőzigény: 50 kg/óra
Áram: 380V-460V
Teljesítmény: 26 kW
Polcok száma: 26 db
Alapanyag betöltési kapacitás (kg): kb. 130 kg
Liofilizálással előállítható termékek: