Penész és élesztő meghatározásához, Compact Dry YM mikrobiológiai gyorsteszt
Compact Dry YM mikrobiológiai gyorsteszt penész és élesztő meghatározásához
Minta előkészítés:
Vízben, folyékony és szilárd élelmiszerekben, továbbá felületen történő méréshez
A Compact Dry lemez közepére cseppentsen 1 ml mintát (szükség esetén higítsa)
Vízben történő mérés, szűréssel:
Adjunk hozzá 1 ml diluenst (pl. Peptonvíz) EN ISO 6887 szerint a lemez közepére. Szűrjük le 100 ml vízmintát (vagy több, például 250 ml palackozott víz) 47 mm átmérőjű, steril 0,45 um pórusméretű membránszűrőn. Közvetlenül a szűrés befejezése után az előmelegített Compact Dry lemezt a szűrőn helyezzük el. Vigyázzon, hogy a szűrt oldala felfelé nézzen.
Szilárd élelmiszerben történő mérés:
Adjunk megfelelő mennyiségű pufferoldatot (például PBS, 1 rész szilárd élelmiszer + 9 rész puffer) a mintához és homogenizáljuk megfelelő stomacher® zsákok segítségével. A homogenizált mintából 1 m-t cseppentsünk a Compact Dry lemez közepére (szükség esetén hígítson).
Felületen történő mérés:
Használja a HyServe Id-No által kínált Compact Dry Swab mintavevő tollat. Vegyen mintát a tollal a felületről és tegye vissza tatrójába, majd rázza össze a tartóban levő folyadékkal. Ezután cseppentsen 1 ml oldatot (szükség esetén hígítsa) a Compact Dry lemez közepére.
Egyéb fontos információk:
Inkubálási idő és hőmérséklet: 72 - 168 óráig inkubáljuk 25°C - 37°C
Tárolás: Szobahőmérsékleten (1°C - 30°C)
Szavatossági idő: 18 hónap
Kapható kiszerelések:
40 teszt / készlet
240 teszt / készlet
1400 teszt / készlet