

Dehidratált táptalaj Clostridia telepek számlálásához – Kiszerelés: 300g
A táptalaj az élelmiszerekben található Clostridia telepek (spóraképző, kénes savredukáló anaerob baktérium) számlálására szolgál. A Clostridiumok a kénsav redukciója révén barnától feketéig terjedő telepeket alkotnak. Más baktériumok világos fehér telepeket alkotnak.
Elkészítés:
Adjunk hozzá 70,3 g száraz táptalajt 1 liter desztillált vízhez, keverjük össze jól, melegítsük fel, hogy feloldódjon. Sterilizáljuk autoklávozással kb 121 °C-on 15 percig, és a táptalajt kb 55 °C-on töltsön ki 15 ml táptalajt anaerob tenyésztasakba, amelyben 10 ml minta van. Jól keverjük össze, távolítsuk el a légbuborékokat és zárjuk le a tasak nyakánál. Inkubáljuk 37 ±1 °C-on 24±2 órán keresztül.
Angol nyelven
Letöltés (2.79MB)Dehidratált táptalaj Clostridia telepek számlálásához – Kiszerelés: 300g
A táptalaj az élelmiszerekben található Clostridia telepek (spóraképző, kénes savredukáló anaerob baktérium) számlálására szolgál. A Clostridiumok a kénsav redukciója révén barnától feketéig terjedő telepeket alkotnak. Más baktériumok világos fehér telepeket alkotnak.