Clostridia Count Agar, táptalaj, clostridia kimutatására
  • Clostridia Count Agar, táptalaj, clostridia kimutatására

Salt Polymoxyn Broth, Vibrio parahaemolyticus dúsítására (Polymyxin B)

Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g

A sós polimixin leves a Vibrio parahaemolyticus élelmiszerekből, különösen halból és haltermékekből való dúsítására szolgál.

Kérj ajánlatot ide kattintva, örömmel segítünk!
Salt Polymoxyn Broth, Vibrio parahaemolyticus dúsítására (Polymyxin B)Salt Polymoxyn Broth, Vibrio parahaemolyticus dúsítására (Polymyxin B)

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • Clostridia Count Agar, táptalaj, clostridia kimutatására

Elkészítés:

Adjunk hozzá 33 g száraz táptalajt 1 liter desztillált vízhez, keverjük össze jól, melegítsük, hogy feloldódjon. Megfelelő mennyiséget osszon ki kémcsövekbe vagy lombikokba, majd autoklávozással sterilizáljuk 121 °C-on 15 percig. A minta mennyiségének a táptalaj egytizedének kell lennie. Inkubálja egy éjszakán át 37 °C-on, majd oltókaccsal vegyünk mintát és a szelektív táptalajra oltjuk be mint pl. TCBS Agar.

Megjegyzés:

Sürgős esetekben elegendő lehet a 8 órás inkubáció. Ne inkubálja 24 óránál tovább, hogy megelőzze a más baktériumok kifejlődését.

Jellemzők:

Az elkészítés után a táptalaj tartósítása egyszerű, mert a táptalaj autoklávozható. Mivel a polimixin B, szelektív antibiotikum, így nem valószínű hogy inaktiválják a baktériumok metabolitjai, a tápközeg egy éjszakán át (legfeljebb 24 óráig) inkubálható.

05215-SPB-0100

Megadott referenciák

Letöltés

Mikrobiológiai táptalajok ism.

Angol nyelven

Letöltés (2.79MB)