

Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A sós polimixin leves a Vibrio parahaemolyticus élelmiszerekből, különösen halból és haltermékekből való dúsítására szolgál.
Elkészítés:
Adjunk hozzá 33 g száraz táptalajt 1 liter desztillált vízhez, keverjük össze jól, melegítsük, hogy feloldódjon. Megfelelő mennyiséget osszon ki kémcsövekbe vagy lombikokba, majd autoklávozással sterilizáljuk 121 °C-on 15 percig. A minta mennyiségének a táptalaj egytizedének kell lennie. Inkubálja egy éjszakán át 37 °C-on, majd oltókaccsal vegyünk mintát és a szelektív táptalajra oltjuk be mint pl. TCBS Agar.
Megjegyzés:
Sürgős esetekben elegendő lehet a 8 órás inkubáció. Ne inkubálja 24 óránál tovább, hogy megelőzze a más baktériumok kifejlődését.
Jellemzők:
Az elkészítés után a táptalaj tartósítása egyszerű, mert a táptalaj autoklávozható. Mivel a polimixin B, szelektív antibiotikum, így nem valószínű hogy inaktiválják a baktériumok metabolitjai, a tápközeg egy éjszakán át (legfeljebb 24 óráig) inkubálható.
Angol nyelven
Letöltés (2.79MB)Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A sós polimixin leves a Vibrio parahaemolyticus élelmiszerekből, különösen halból és haltermékekből való dúsítására szolgál.