

Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A lúgos peptonvizet a Vibrio cholerae és a Vibrio parahaemolyticus dúsítására használják, amelyek főleg a táptalaj felszínén szaporodnak.
Elkészítés:
Adjunk hozzá 20 g száraz táptalajt 1 liter desztillált vízhez, jól keverjük össze, és melegítsük feloldódásig. Osszon szét körülbelül 10 ml táptalajt kémcsövekbe és autoklávozással sterilizáljuk 121 °C-on 15 percig. A táptalajt a Vibrio cholerae és Vibrio parahaemolyticus dúsítására használják, amelyek főleg a a közeg felületen szaporodnak.
Megjegyzés:
Inkubáljuk 8 órán át 37 °C-on.
Angol nyelven
Letöltés (2.79MB)Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A lúgos peptonvizet a Vibrio cholerae és a Vibrio parahaemolyticus dúsítására használják, amelyek főleg a táptalaj felszínén szaporodnak.