

Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A Candida GE Agar kifejezetten lehetővé teszi a Candida szaporodását, de gátolja egyéb baktériumok szaporodását. A táptalajban jelenlévő nitrofurán jelentősen vagy teljesen gátolja a gram-negatív bacillusok növekedését.
Elkészítés:
Adjunk hozzá 62 g száraz táptalajt 1 liter desztillált vízhez, jól keverjük össze és melegítsük, hogy a közeg jól feloldódjon. Osszon szét körülbelül 20 ml-t Petri-csészénként. Ne autoklávozza.
Azonosítás:
A szájüregi vagy hüvelyváladékból vett nyálkamintát szétterítjük a táptalaj felületén. Inkubáljuk 35–37 °C-on 2–3 napig. A Candida specifikus, kerek vagy ovális alakú telepeket képez (3 -5 mm átmérőjű). A telepek átlátszatlanok, sajátos szagúak és csillogóak.
A C. albicans 48–72 órás inkubáció után krémes vagy törtfehér színű telepeket képez, amely fokozatosan halványbarnássá válik.
A C. krusei lapos és szabálytalan alakú telepeket képez, míg a többi Candida barna vagy halványbarna színű kolóniák.
Megjegyzés:
A táptalaj gátolja a candida baktériumokon kívüli baktériumok szaporodását. Nitrofurán-származék jelentős mértékben vagy teljesen gátolja a gram-negatív bacillusokat.
Angol nyelven
Letöltés (2.79MB)Dehidratált táptalaj – Kiszerelés: 100g
A Candida GE Agar kifejezetten lehetővé teszi a Candida szaporodását, de gátolja egyéb baktériumok szaporodását. A táptalajban jelenlévő nitrofurán jelentősen vagy teljesen gátolja a gram-negatív bacillusok növekedését.