HI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhez
  • HI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhez

HI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhez

A HI 84502 borászati titrátorral a borban található összes savtartalom és a pH-érték mérhető. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor mérésére.

INFORMÁCIÓ-, AJÁNLATKÉRÉS
HI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhezHI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhez

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • HI 84502 Borászati minititrátor az összes savtartalom méréséhez

Az összes savtartalom mérés jelentősége a borászatban

A savak előfordulása természetes a szőlő érése és a fermentáció során, ám alacsonyabb a melegebb évszakokban, vagy ha a szőlő melegebb vidékről származik. A megfelelő arányú savtartalom kívánatos tulajdonság, mivel neki köszönhető a bor karaktere. A borban megtalálható három domináns sav a borkősav, az almasav és a citromsav. A borkősav a szőlő alapvető sava, hozzájárul a bor erőteljes ízének kialakulásához. A savtartalom egy részét az almasav, másik részét a citromsav adja, de nyomelemek formájában tartalmazhat egyéb savakat is. A borban megtalálható legkevésbé kívánatos sav az ecetsav, amely, ha a névlegesnél nagyobb mennyiségben van jelen, savanyú, ecetes jelleget kölcsönöz a bornak.

Az összes savtartalom (más néven titrálható savtartalom) a kötött és illékony savak együttes mennyisége. Az összes savtartalom közvetlenül befolyásolja a bor színét és ízét. A túl magas savtartalom a bort csípőssé teheti, a túl alacsony miatt a bor erőtlen lehet. A megfelelő savtartalom teszi a bort üdítővé és az étkezés ideális kísérőjévé. Értéke a bor típusától függően eltérhet. Az édes borok a száraz boroknál magasabb szintet igényelnek az egyensúly biztosítása miatt.


Műszaki adatok

Mérési tartomány:

Borkősavtartalom (alacsony tartomány): 0,1-5,0 g/l

Borkősavtartalom (magas tartomány): 4,0-25 g/l

-2,0 és 16,0 pH között; ±2000 mV; -20,0 és 120,0 °C között


Pontosság:

A mért érték 3%-a vagy ±0,1 g/l

±0,01pH; ±1 mV; ±0,4 °C (a hőmérséklet-szonda hibáján kívül)


Mérési metódus:
 Sav-bázis titrálás


Környezet
: 0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom


Áram: 
12 VDC hálózati adapter (tartozék)pH-elektród és hőmérséklet-szonda, elektrolit-oldat (30 ml), a méréshez szükséges reagensek és oldatok, automatikus pipetta (2000 μl), 2 db mérőedény (100 ml), csőkészlet a titrálási oldat adagolásához, szelep az adagolópumpa számára, fecskendő (5 ml), műanyag pipetta (1 ml), keverőmágnes, 2-2 db tasak tisztítóoldat a bor által okozott foltok és lerakódások eltávolításához, hálózati adapter és használati utasítás


Csomag tartalma: pH-elektród és hőmérséklet-szonda, elektrolit-oldat (30 ml), a méréshez szükséges reagensek és oldatok, automatikus pipetta (2000 μl), 2 db mérőedény (100 ml), csőkészlet a titrálási oldat adagolásához, szelep az adagolópumpa számára, fecskendő (5 ml), műanyag pipetta (1 ml), keverőmágnes, 2-2 db tasak tisztítóoldat a bor által okozott foltok és lerakódások eltávolításához, hálózati adapter és használati utasítás

Megadott referenciák

Letöltés

Ez még talán érdekelhet