HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez
  • HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

Az egyszerűen kezelhető HI 84533 automata minititrátorral a formol szám (azaz a fermentálható nitrogéntartalom vagy asszimilálható nitrogén tartalom) mérése és a pH-érték meghatározása lehetséges a bor (illetve a must vagy gyümölcslé) esetén. Mindkét paraméter fontos szerepet játszik a bor erjedése során. A műszer alkalmazható mind a fehérbor, mind a vörösbor vizsgálatára.

INFORMÁCIÓ-, AJÁNLATKÉRÉS
HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhezHI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

Köszönjük, ajánlatkérését megkaptuk! A lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  •     *kötelező mezők

Betöltés

  • HI 84533 Borászati minititrátor a formol szám méréséhez

A savak előfordulása természetes a szőlő érése és a fermentáció során, ám alacsonyabb a melegebb évszakokban, vagy ha a szőlő melegebb vidékről származik. A megfelelő arányú savtartalom kívánatos tulajdonság, mivel neki köszönhető a bor karaktere. A borban megtalálható három domináns sav a borkősav, az almasav és a citromsav. A borkősav a szőlő alapvető sava, hozzájárul a bor erőteljes ízének kialakulásához. A savtartalom egy részét az almasav, másik részét a citromsav adja, de nyomelemek formájában tartalmazhat egyéb savakat is. A borban megtalálható legkevésbé kívánatos sav az ecetsav, amely, ha a névlegesnél nagyobb mennyiségben van jelen, savanyú, ecetes jelleget kölcsönöz a bornak.

Az összes savtartalom (más néven titrálható savtartalom) a kötött és illékony savak együttes mennyisége. Az összes savtartalom közvetlenül befolyásolja a bor színét és ízét. A túl magas savtartalom a bort csípőssé teheti, a túl alacsony miatt a bor erőtlen lehet. A megfelelő savtartalom teszi a bort üdítővé és az étkezés ideális kísérőjévé. Értéke a bor típusától függően eltérhet. Az édes borok a száraz boroknál magasabb szintet igényelnek az egyensúly biztosítása miatt.


Műszaki adatok

Mérési tartomány

Alacsony tartomány: 2,14-28,57 meq/l; 0,21-2,85 meq%; 30,0-400,0 mg/l

Magas tartomány: 21,7-71,4 meq/l; 2,14-7,14 meq%; 300-1000 mg/l

pH-érték: -2,0 és 16,0 pH között; -2,00 és 16,00 pH között

pH-mV: -2000,0 és 2000,0 mV között

Hőmérséklet: -20,0 és 120,0 °C között

Pontosság

Formol szám: a mért érték 3%-a vagy ±0,1 g/l

pH-érték: ±0,01pH

pH-mV: ±1,0 mV

Hőmérséklet: ±0,4 °C (a hőmérséklet-szonda hibáján kívül)

Mérési metódus

Sav-bázis titrálás

Környezet

0 és 50 °C között, legfeljebb 95% relatív páratartalom

Áramellátás

12 VDC hálózati adapter (tartozék)

Csomag tartalma

Reagens-készlet, pH-elektród (BNC), hőmérséklet-szonda, feltöltőoldat az elektród számára, 2 db mérőedény (100 ml), csőkészlet, adagolópumpa-szelep, 1 db fecskendő (5 ml), 1 db műanyag pipetta (1 ml), keverőmágnes, tisztítóoldat a bor által okozott lerakódások és foltok eltávolításához (1-1 db tasak), hálózati adapter, használati utasítás, minőségi tanúsítvány

Megadott referenciák

Letöltés

Ez még talán érdekelhet